17 Nisan 2014 Perşembe

Marshmallow Hello Kitty pastamız

      Minik kızımın 1. ve 2. yaş günlerinde sipariş olarak yaptırdığımız pastalar bizi hüsrana uğratınca 3. yaş günü pastasını ben yapmak istedim. Hamur bile açmayı bile bilmeyen ben konsepti belirledikten sonra en nihayetinde pastayı yapmaya karar verdim. Konseptimiz Hello Kitty idi. Haydi Bismillah diyerek işe koyuldum. Her şeyin bir kolayı vardı. Bir kez kullanacağım kalıp için 25-30 TL vermeye hiç gerek yoktu.:)

                                                  HELLO KİTTY PASTA

Malzemeler

2 adet sade pastaban
2 adet fındıklı  çikolata

Kreması

1 litre süt
3 tatlı kaşığı nişasta
3 tatlı kaşığı pirinç unu
4/3 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 küçük paket labne peyniri

kaplama için

marshmallow (Haribo Chamallows)
pudra şekeri


Yapım aşaması

  İnternetten Hello Kitty resmi beğenmekle işe başladım ekrana açtığım resmi yağlı kağıda bir güzel çizdim ve çevresinden kestim.

 
 
Kesmiş olduğum Hello Kitty resmini pastabanın tek katının üzerine yerleştirerek çevresinden bıçakla kesip kalıp gibi çıkardım.Bıçak yardımıyla kağıt üzerinden göz ve burun yerlerine işaret koydum.
 
 
 
 
 
 
 
Sıra geldi Marshmallowu pudra şekeri ile harmanlamaya. Bunun için Öncelikle beyaz renkli Marshmallow u benmari usulü erittim


 
 
Tahta kaşık kullandım .çok çabuk eriyor dikkat etmek gerekiyor tezgah üzerine alıp pudra şekeri ile karıştırdım ve yoğurarak şeker hamuru kıvamına getirdim.
 
 

 
Bir saat dinlendirmek üzere streçe sarıp buzdolabına koydum.
 
sonrasında merdane yardımıyla şeker hamurumu (marshmallowdan yaptığım) açmaya çalıştım .:)Bu hamur açmayı bilenler için çok zor olmayacaktır. Açmış olduğum hamuru kesmiş olduğum kalıbın üzerine bal sürerek üzerini kapladım. Göz ve bıyıklar için şeker hamuruna kakao kattım  kahverengi rengi elde ettim. burun için yıkayıp pakladığım kırmızı renk düğme kullandım:)
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Diğer pastabanların üzerlerini hazırlamış olduğum krema ile kapladım.aralarına rendelemiş olduğum fındıklı çikolata serpiştirdim.3katlı pasta elde etmiş oldum.üzerinede marsmallown ile kaplamış olduğum hello kittyi yerleştirdim.Diğer yerlerini pembe marshmalowları ikiye keserek süslemeye çalıştım.
 
 
 
 

elimden bu kadarı geldi eminim ki hamur açmayı bilenler çok daha iyisini yapacaktır. Sevgiyle kalın.... 


 
 

9 yorum :

  1. Ellerinize sağlık..Yapım aşamalarını çok güzel anlatmışsınız.Bende denemeyi düşünüyorum.Hello Kitty olması da kızınızı mutlu etmiştir..Nice mutlu sağlıklı yaşlar olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Fatmacığım. Evet yapımı çok kolay yapmanı tavsiye ederim.Hello kitty li pastayı görünce mutlu olmaz olurmu hemde nasıl mutlu oldu.Amin canım.

      Sil
  2. Canım elinden gelen bu kadarsa gerisini hiç düşünemiyorum ,işimize yarayacak çok pratik ve güzel tarifler vermişsin teşekkürler ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk çok teşekkürler Meltemciğim .Sevgiyle kal...

      Sil
  3. merhaba; kızınıza nice güzel yıllar diliyorum sağlıkla mutlulukla büyüsün pasta çok güzel görünüyor ayrıntılı anlatmanız ne iyi olmuş ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. merhaba,ziyaretin için teşekkür ederim,siteni çok beğendim,pasta harika görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Hobilerim.Ben de ziyaretin için teşekkür ederim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. Çok iyi fikirmiş, çok da güzel görünüyor :) ellerinize sağlık.,

    YanıtlaSil