17 Haziran 2014 Salı

Bayat ekmek değerllendirme

 Bayat ekmekleri zaman zaman nasıl değerlendirelim de ziyan olmasın diye düşünür dururuz. İşte size bayat ekmek ile yapabileceğiniz hem doyurucu hem de pratik bir tarif.         Malzemeler

     Bayat ekmek dilimleri
         kuşbaşı tavuk gögüs
          karabiber
           köri


    sos için 

     salça 
     nane
    acı pul biber
    yoğurt

               Bayat ekmek dilimlerini ufak ufak doğradıktan sonra fırında bir güzel kızartalım.Tavuk suyu ile ıslatalım.Servis yapacağınız tabağa alalım.
 Üzerine tereyağında sotelediğiniz  kuşbaşı tavuk göğüslerini, köri ve karabiber,tuz ile harmanlanlayarak tavuk suyu ile ıslatılmış tabaktaki eekmeklerin üzerine ilave edelim.

 Üzerine yoğurt dökerek,Tereyağında kavurduğumuz salça,nane,acı pulbiber karışımınıda dökerek servise hazır hale getirelim. 

Afiyet olsun:)

12 Haziran 2014 Perşembe

İlk goblen deneyimim





Yaklaşık iki haftalık bir aradan sonra merhabalar. 7/8 haziran sınavlarım, ardından temizlik derken yine aranızdayım.Vazoda menekşeler ilk goblen deneyimim.İlk denemeye göre biraz ağır bir model seçmişim diye düşünüyorum . Uzun süredir elimde bakalım ne zaman bitecek. Bu arada Berat Kandiliniz mübarek olsun arkadaşlar. Sevgiyle ,sağlıcakla kalın.